Verhuizen met een uniek concept voor een betere samenleving

VOZ kent een uniek concept. Laten we voorop stellen dat u er voordeel bij heeft. Bovendien is de samenleving erbij gebaat. Wij zijn ons namelijk bewust van het feit dat we samen veel te veel weggooien wat nog bruikbaar is. Dat heeft geleid tot een recirculatieconcept waar iedereen beter van wordt.

Mogelijk heeft u vintagespullen in huis. Dat kan van alles zijn; meubels, schilderijen, kleding, apparatuur, vinyl, vazen, enzovoorts. Wat u niet meeverhuist, kunnen wij via Vintage Brabant in Oudenbosch een nieuwe bestemming geven.

Door ze te verkopen, al of niet gerestyled. Overbodige inboedel nemen we ook mee, zodat u er vanaf bent. Vaak gaat het om goederen die in Nederland geen waarde meer hebben, maar waar in andere landen juist wel behoefte aan is. We rijden met grote regelmaat naar die landen. Zo krijgen deze spullen een tweede leven, alleen echt onbruikbare spullen gaan naar de recycling. Ook daar zorgen wij voor.

Achtergrond

Veel spullen die in Nederland incourant zijn, kunnen in andere landen nog prima een tweede leven krijgen. Het mag dan in Nederland niets meer waard zijn, in andere landen zijn ze nog steeds goed te gebruiken. In plaats van ze te behandelen als afval, brengen wij ze naar landen waar mensen ermee geholpen zijn. We brengen idealisme in de praktijk. Vooral het hergebruik van overbodig geachte spullen vinden we een mooie gedachte. We houden ervan als onze klanten diezelfde gedachtegang hebben.

Natuurlijk blijven er ook weleens spullen over die echt niet meer te gebruiken zijn. We zorgen dan voor afvoer, met het oog op hergebruik van de grondstoffen. Zo min mogelijk, want we willen de afvalstroom zo veel mogelijk verminderen.

De opzet heeft jaren gekost, we zijn blij dat er steeds meer klanten zijn die ons idee in de loop van die jaren omarmen en er sympathie voor hebben. Soms kunnen we voor waardevolle vintage een vergoeding geven, maar het belangrijkste vinden we dat spullen die niets meer waard lijken, elders dankbaar worden gebruikt.

Recirculatie & restylen

De gedachte achter verhuisbedrijf VOZ in combinatie met Vintage Brabant is recirculatie van goederen. Daardoor kunnen we mensen hier met vintage gelukkig maken. Soms door meubilair te restylen of via workshops les te geven in hoe zelf te restylen. Wat niet geschikt is voor Vintage Brabant exporteren we naar andere landen waar mensen blij zijn met producten waar we hier niet meer naar omkijken. Dat is strijden voor een betere wereld.

VOZ Verhuizers